Hoe Reddit een dag van verboden begon voor Trump en extreemrechts

HomeTECH

Hoe Reddit een dag van verboden begon voor Trump en extreemrechts

Het nieuws: vroeg op maandag verbood Reddit r / The_Donald, een ooit berucht pro-Trump-forum, voor het herhaaldelijk overtreden van regels. CEO Steve

Twitter controleert voor het eerst een misleidende Trump-tweet
Een nieuwe kaart koppelt uw tegoed aan uw sociale media-statistieken
Hoe u zich nu online kunt beschermen tegen desinformatie

Het nieuws: vroeg op maandag verbood Reddit r / The_Donald, een ooit berucht pro-Trump-forum, voor het herhaaldelijk overtreden van regels. CEO Steve Huffman kondigde aan dat het slechts een van de 2.000 subreddits was die door de site werden verboden, omdat het regelwijzigingen doorvoert die zijn ontworpen om het platform minder geschikt te maken voor hatelijke en beledigende gemeenschappen.

Het andere nieuws: Later op de dag kondigde Twitch, een livestreamende videodienst, aan dat het het account van president Trump tijdelijk had opgeschort wegens het opnieuw uitzenden van opmerkingen over Mexicaanse immigranten die het beleid van “hatelijk gedrag en intimidatie” schonden.

Het andere andere nieuws: YouTube, gevolgd door het verbieden van een aantal extreemrechtse en racistische makers, waaronder blanke supremacisten David Duke, Richard Spencer en Stefan Molyneux.

Beter laat dan nooit? Het verbod op maandag werd voorafgegaan door beleidswijzigingen bij Twitter en Facebook die tot op zekere hoogte veranderden hoe de platforms omgaan met het overtreden van regels door accounts die zijn gelinkt aan de president en extreemrechts. r / The_Donald was ooit een belangrijk organiserend punt voor het pro-Trump-internet, met een record van het brengen van extremistische inhoud voor een steeds groter publiek. Eind 2016 beperkte Huffman het bereik van de subreddit nadat hij had uitgezocht hoe de algoritmen van de site konden worden gebruikt om pro-Trump-inhoud te promoten. Tegen die tijd waren r / The_Donald-leden al betrokken bij het verspreiden van de Pizzagate-complottheorie, en vrijwillige moderatoren hadden Huffman gevraagd meer te doen om het misbruik en de intimidatie van hun gemeenschappen tegen r / The_Donald-leden te bestrijden.

Maar zal het iets doen? In werkelijkheid was r / The_Donald al maanden bijna inactief, zoals de Washington Post opmerkte – en de meeste andere verboden subreddits waren klein of inactief. Een paar anderen waren echter opmerkelijk, waaronder r / ChapoTrapHouse, geassocieerd met de linkse podcast met dezelfde naam; en r / gendercritical, een ‘feministische’ subreddit met meer dan 60.000 leden die regelmatig transfobe opvattingen promootten.

Toch was de snelle opeenvolging van verboden en opschortingen een moment dat deed denken aan augustus 2018, toen complottheoreticus Alex Jones in een paar dagen tijd werd verbannen van de meeste gangbare sociale-mediasites. Het verkeer naar zijn Infowars-website is daardoor aanzienlijk gedaald en het is nu ongeveer een derde van waar het in 2018 was, volgens een online verkeersmonitor.

COMMENTS

WORDPRESS: 11719
DISQUS: 0