Qualcomm’s nieuwe smartwatch-chips beloven een boost voor Wear OS

HomeTECH

Qualcomm’s nieuwe smartwatch-chips beloven een boost voor Wear OS

De nieuwe Snapdragon Wear 4100-processors zouden horloges met Wear OS moeten versnellen, maar het draagbare platform van Google heeft meer nodig om e

Twitter controleert voor het eerst een misleidende Trump-tweet
Hoe Reddit een dag van verboden begon voor Trump en extreemrechts
Een nieuwe kaart koppelt uw tegoed aan uw sociale media-statistieken

De nieuwe Snapdragon Wear 4100-processors zouden horloges met Wear OS moeten versnellen, maar het draagbare platform van Google heeft meer nodig om echte groei te zien.

Een golf van betere smartwatches komt eraan. Qualcomm heeft zojuist twee nieuwe processors onthuld – de Snapdragon Wear 4100+ en Wear 4100 – die beide aansturen op aankomende wearables met platforms zoals Google’s Wear OS.

Qualcomm beweert dat de chips een flinke hobbel bieden ten opzichte van hun voorganger, de Snapdragon Wear 3100, die in 2018 debuteerde. Dat komt vooral omdat het paar nieuwe chips is vervaardigd op een 12-nanometer productieproces in tegenstelling tot het 3100-proces van de 28-nanometer. Hoe kleiner de maat, hoe minder stroom de chip nodig heeft, waardoor hij energiezuiniger wordt. Bovendien kan een chip met kleinere functies worden verpakt met meer transistors, wat resulteert in meer rekenkracht.

Qualcomm beweert dat nieuwe smartwatches die de Wear 4100-chips gebruiken, een prestatieverbetering van 85 procent kunnen verwachten ten opzichte van smartwatches die de Wear 3100 gebruiken, evenals 85 procent sneller geheugen, 25 procent lager energieverbruik en een verbetering van de grafische prestaties die 2,5 keer groter is dan de oudere chip. Dergelijke voordelen moeten leiden tot snellere lanceringen van apps, een soepelere gebruikerservaring, betere multitasking en een langere levensduur van de batterij.

Al deze verbeteringen zijn belangrijke upgrades voor Wear OS-horloges, die achterblijven bij de concurrentie – met name de Apple Watch, de best verkochte smartwatch op de markt.

De co-processor is niet veel veranderd ten opzichte van die op de Wear 3100, maar aankomende Wear OS-smartwatches zullen nog steeds een rijkere ervaring kunnen bieden. Momenteel worden bijvoorbeeld slechts 16 kleuren ondersteund in de omgevingsmodus; met de 4100+ gaat dat aantal omhoog naar 64.000. Nieuwere horloges kunnen ook continue hartslag- en slaapbewakingsgegevens weergeven in deze modus (als slaapbewaking ooit native wordt ondersteund op Wear OS).

COMMENTS

WORDPRESS: 1225
DISQUS: 0