IJsland met een beperkt budget

HomeTRAVEL

IJsland met een beperkt budget

De afgelopen jaren is IJsland een van de meest populaire bestemmingen ter wereld geworden. Het is het land van rondzwervende schapen, ansichtkaart-pe

Manieren om geld te besparen in Parijs
Veilig en zonder stress reizen op vliegtuigen met baby’s
De ultieme gids voor reizen met u heeft geen geld

De afgelopen jaren is IJsland een van de meest populaire bestemmingen ter wereld geworden. Het is het land van rondzwervende schapen, ansichtkaart-perfecte watervallen, noorderlicht, anders gezegd wandelpaden, vulkanen met onuitspreekbare namen (zeg maar “Eyjafjallajökull”), en gekke hoge prijzen.

Net als de rest van Scandinavië, wordt IJsland consequent gerangschikt als een van de minst budgetvriendelijke landen ter wereld. Toch is het een land dat ik vaak bezoek omdat het zo leuk en mooi is.

Na het rijden op de ringweg, liften op de Westfjorden en feesten in Reykjavik, kan ik je vertellen dat reizen naar IJsland met een beperkt budget kan. Niet het laagste budget, maar toch een budget.

Het vergt wat planning, maar het is niet onmogelijk.

Er zijn veel dingen in IJsland die uw budget opeten, van het boeken van last-minute accommodatie tot het drinken van alcohol tot zelfs uit eten gaan in een restaurant. Gelukkig is IJsland een land vol GRATIS natuurlijke schoonheid. Er zijn talloze watervallen, wandelpaden, hete potten (warmwaterbronnen) en bergen om van te genieten.

1. Liften

IJsland is een van de gemakkelijkste en veiligste landen ter wereld voor lifters. Je kunt overal in het land ritten vinden (hoewel ze minder vaak voorkomen in de Westfjorden en tijdens het laagseizoen). Het is vooral gemakkelijk in het zuidelijke deel van IJsland, tussen Reykjavik en Vik.

2. Neem een fles water mee

Het kraanwater in IJsland is ongelooflijk schoon en veilig om te drinken. Plastic flessen water voor eenmalig gebruik kosten ongeveer $ 3 USD, waardoor dit een goed idee is: neem een herbruikbare waterfles mee en vul de kraan bij. Het bespaart u veel geld en helpt het milieu. Er is hier geen reden om water te kopen.

3. Kamperen

Campings zijn overal in IJsland te vinden. Je kunt kamperen op officiële campings voor $ 15-20 USD per nacht voor een basisperceel (een vlakke ruimte voor je tent, meestal zonder elektriciteit). Veel campings hebben gemeenschappelijke ruimtes, zodat u bij slecht weer binnen kunt blijven en droog kunt blijven.

4. Word een Hosteling International (HI) -lid

De meeste hostels in IJsland (vooral buiten Reykjavik) maken deel uit van de Hosteling International-groep. Dit betekent dat ze leden korting bieden. Hostel slaapzalen kosten meestal minstens $ 30 USD per nacht en HI-leden krijgen 10% korting op die prijs. Hoewel er een jaarlijks lidmaatschapstarief is om lid te worden van HI (ongeveer $ 20 USD) als je van plan bent om tijdens je reis in hostels te verblijven, zal het lidmaatschap zichzelf in een mum van tijd terugbetalen.

5. Breng je eigen lakens mee

Net als in andere Scandinavische landen, rekenen veel hostels in IJsland u een vergoeding voor lakens als u geen eigen beddengoed heeft (u mag geen slaapzakken gebruiken). De vergoeding is ongeveer $ 10 USD, wat bedoeld is om de milieukosten te compenseren om zoveel wasgoed te doen met zware chemicaliën.

6. Beperk uw alcohol

Vanwege hoge belastingen is het erg duur om in IJsland te drinken. Schoten zijn bijna $ 10 USD, bier is zoveel of meer en wijn is bijna $ 15 USD. Als je je budget wilt opblazen, druk dan op de lat.

COMMENTS

WORDPRESS: 6223
DISQUS: 0