Laat elke kamer er beter uitzien

HomeWONEN

Laat elke kamer er beter uitzien

Na een lange, zware dag, of u nu op het werk bent of thuis de hele dag voor de kinderen zorgt, gaat er niets boven het gevoel uw schoenen uit te scho

Laat uw kamer helemaal fris aanvoelen
Upgrade je slaapkamer
Maak uw kamer mooi

Na een lange, zware dag, of u nu op het werk bent of thuis de hele dag voor de kinderen zorgt, gaat er niets boven het gevoel uw schoenen uit te schoppen en ‘s nachts naar bed te gaan. Ongeacht waar je je slaapkamer voor gebruikt – werken, lezen, slapen – het is belangrijk om een omgeving te creëren waarin je je prettig voelt, en er zijn een paar designergeheimen waar je misschien niet aan hebt gedacht om dat te doen.

Deze trucs zullen, wanneer ze op elk slaapschema worden toegepast, niet alleen uw slaapkamer er geweldig uit laten zien, ze zullen ook het slapengaan nog aantrekkelijker maken. Wil je het nog betere nieuws? Het gaat niet om veel geld uitgeven. Het gaat erom uw ontwerpstrategie te veranderen en uw prioriteiten opnieuw te richten.

1. Verwijder een meubel
Een kamer vol met meubels en accessoires kan ongeorganiseerd en rommelig aanvoelen. Ga achteruit en betreed de kamer met een frisse blik. Heb je echt vier schilderijen aan de muur of twee stoelen in de kamer nodig?

Haal een overbodig meubelstuk uit de kamer en u zult versteld staan van het verschil. Het creëert meer ruimte, waardoor de kamer een minder rommelig en ruimtelijker gevoel krijgt.

2. Of overweeg in ieder geval de grootte van uw meubels
Wanneer u op zoek bent naar meubels voor uw slaapkamer, wees dan realistisch en kies stukken die geschikt zijn voor de kamer. Hoe geweldig een kingsize bed ook klinkt, als je een kleine kamer hebt, neemt het bed de kamer over, waardoor het niet in verhouding staat tot de ruimte – en het zal de circulatie door de kamer bemoeilijken. Kies in plaats daarvan voor een queensize bed of, als het een gasten- of kinderkamer is, misschien zelfs een tweepersoonsbed of een eenpersoonsbed.

3. Creëer één brandpunt
In plaats van te proberen te veel ideeën in één kamer te proppen, moet u goed nadenken over één hoofdkenmerk dat u in de ruimte wilt creëren. Op deze foto is bijvoorbeeld de gestructureerde muur met kenmerkende verlichting het belangrijkste brandpunt van de kamer. Niets anders probeert om aandacht te vechten. Als u te veel functies of aandachtspunten heeft, voelt een kamer rommelig en druk aan, met uw ogen die van het ene naar het andere kenmerk gaan, niet echt wetend waar u moet kijken – en een drukke slaapkamer helpt niet bij een goede nachtrust. Eén brandpunt zorgt voor een eerste impact in de kamer zonder de bewoner te overweldigen.

4. Zoek het licht
Voeg een spiegel toe aan de muur naast of tegenover een raam in de kamer. Dit voegt onmiddellijk meer licht toe aan de kamer, omdat de spiegel het natuurlijke licht rond stuitert, waardoor schaduwen worden verzacht die de kamer eerder donker hebben gemaakt. Als je een mooi uitzicht hebt, zal het ook meer van het uitzicht in de kamer brengen, waardoor de kamer weer groter aanvoelt. Een extra spiegel in een slaapkamer is ook handig voor een last-minute blik voordat je de deur uit rent.

5. Vermijd de ‘catalogus’-look
We hebben allemaal een brochure of catalogus geopend in onze favoriete interieurwinkel en dachten: ‘Wauw, ik wil precies die look in mijn kamer’. Maar als je stoffering voor je kamer koopt, probeer het dan een beetje door elkaar te halen. Kies geen items die allemaal uit hetzelfde assortiment komen.

Het mixen en matchen van uw stoffering met een minder formele uitstraling en in plaats daarvan de kamer moeiteloos stijlvol laat aanvoelen.

COMMENTS

WORDPRESS: 14149
DISQUS: 1